Printeaza pagina / articolul

Ce ofera scoala noastra

Clasa pregatitoare este in continuare in invatamantul primar obligatoriu, incepand cu 6 ani, potrivit acordului incheiat pe 30 ianuarie intre Ministerul Educatiei, federatiile sindicale si federatia asociatiilor de parinti din preuniversitar, acord prezentat apoi in Guvern.

Inscrierea copiilor se va realiza in functie de varsta lor la 31 august 2013, astfel:  

  • copiii cu varsta mai mica de 6 ani: se pot inscrie in clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu; inscrierea se va face in urma unei evaluari specifice.
  • copiii intre 6 si 7 ani se vor inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare
  • copiii mai mari de 7 ani se vor inscrie in clasa ICriteriul circumscriptiei scolare va fi mentinut in prima etapa de inscriere. 

Calendarul aparitiei metodologiei si inscrierilor:

  • Pana pe 31 Martie: Ministerul Educatiei va aproba Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare.

– inscrierea la gradinita/scoala de circumscriptie este o “optiune garantata”, iar parintele poate opta, ca si anul trecut, pentru o alta unitate de invatamant – in functie de locurile disponibile si pe baza unor criterii de departajare
– Criteriul de circumscriptie se pastreaza si anul acesta.

– Ulterior, fiecare scoala in parte va decide asupra unui set propriu de criterii pe care elevii trebuie sa le indeplineasca pentru a se inscrie. Aceste criterii se decid in consiliul de administratie, in dialog cu cu Inspectoratul Scolar Judetean.
– In ce priveste numarul de etape de inscriere, ministrul Educatiei a declarat ca “vom incerca sa fie numarul minim de etape, pentru ca anul trecut au fost patru”.

  • Pana pe 31 Martie: Consultarea parintilor in cadrul gradinitelor, “in vederea identificarii optiunilor acestora privind cea mai buna solutie de organizare a clasei pregatitoare in localitatea lor, din punct de vedere al locatiei”.
  • Aprilie: In cursul acestei luni se vor realiza inscrierile in Clasa Pregatitoare
  • Pana pe 1 Septembrie: Se vor incheia investitiile pentru “solutionarea tuturor problemelor legate de mobilier, dotari cu materiale didactice, conectare la Internet, toalete corespunzatoare varstei etc”.
  • Pana la 1 Septembrie: Se va desfasura procesul de formare a cadrelor didactice care predau la clasa pregatitoare

Copiii vor avea acelasi curriculum, fie ca fac clasa pregatitoare la gradinita sau la scoala, si le vor preda invatatori calificati.

 

 

 

     Imagini din clasele unde isi desfasoara clasele pregatitoare activitatea educativ-instructiva