” SUCCES-ul SCOLAR, O NORMALITATE !”
Program de pregătire suplimentară a elevilor de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Națională 2016
In deplina concordanta cu Misiunea scolii “Interactiunea scolii cu mediul social, cultural si economic, transformarea scolii intr-un centru de resurse educationale si de servicii oferite comunitatii” respectiv cu Viziunea scolii “Este usor sa inveti a merge. Important este incotro te indrepti. Stim ca nu toti copii sunt la fel. Noi, impreuna cu familia ta te calauzim spre reusita si implinire deoarece tu ne reprezinti !” supunem acest proiect dezbaterii intregii comunitati scolare si locale formata din cadrele didactice, elevii nostri si parintii lor deopotriva in vederea cresterii gradului de pregatire respectiv cresterii sanselor de a obtine rezultate semnificativ imbunatatite ale elevilor viitor absolventi de clasa a VIII-ala Evaluarea Nationala din iunie 2016 si pentru a creste sanselor lor de a-si continua studiile la un liceu cat mai bun, corespunzator cu nivelul lor de pregatire si aspiratiile lor.
INTRODUCERE
Calitatea este un termen atât relativ, cât și abstract, căruia fiecare dintre noi îi atribuie o interpretare diferită. Cele mai uzuale definiții folosite astăzi sunt: „Modul în care toate proprietățile unui produs, proces sau serviciu sunt conforme cu cerințele stabilite pentru el, cu cele necesare aplicației pentru care a fost proiectat”, „Abilitatea de a îndeplini toate așteptările cumpărătorului de bunuri și servicii”. Gradual, am ajuns la concluzia că nu există grade de calitate, există un concept al calității și unul al noncalității, fără alte definiri intermediare.
Oricum, calitatea nu este niciodată accidentală, ea este întotdeauna rezultatul unui efort inteligent.
Realizarea calității unui proces sau serviciu presupune existența unui complex organizațional focalizat pe îndeplinirea cerințelor stabilite pentru acel proces sau serviciu. Acest lucru este cu atât mai important cu cât este vorba despre procesul educațional, care, trebuie să recunoaștem, este un proces de importanță vitală în viața fiecărei generații, un proces care formează caractere, personalități și care modelează societatea.
Pentru asigurarea calității proceselor care se desfășoară într-o instituție de învățământ preuniversitar este necesară existența unei structuri minimale la nivel de unitate, constând într-o Comisie a calității, din care să facă parte atât managementul școlii, cât și toate cadrele didactice care contribuie la desfășurarea activităților educative din unitate. Acest consiliu ar trebui să aibă prerogative extinse la nivelul: stabilirii programelor de învățământ ce vor fi utilizate în școală; al manualelor ce vor fi studiate la clasă, la toate disciplinele; stabilirii standardelor de evaluare atât pentru cadrele didactice, cât mai ales pentru elevi; identificării, analizei, deciziei și rezolvării oricărei probleme care apare în școală înainte de a atinge faza de conflict; identificării căilor de urmat, a metodelor și tehnicilor ce vor fi folosite pentru îmbunătățirea continuă a calității procesului educativ; evaluării programelor de dezvoltare pe termen mediu și lung etc. Pentru realizarea tuturor sarcinilor ce revin acestui „consiliu”, în mod operativ, este necesară înființarea cercurilor de calitate la nivelul fiecărei clase, care să acționeze ca organ operativ la nivelul școlii.
descarca de aici integral proiectul ” SUCCES-ul SCOLAR, O NORMALITATE !”
Comentarii recente