Printeaza pagina / articolul

Ordin privind aprobarea Metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar

Ordinul ministrului educatiei si cercetarii stiintifice nr. 5232/2015 privind aprobarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 720 din 24 septembrie 2015.

In baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 26/2015 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice,
in temeiul prevederilor art. 18 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul educatiei si cercetarii stiintifice emite prezentul ordin.

Art. 1. – Se aproba Metodologia de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. – Metodologia de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar prevazuta la art. 1 se aplica incepand cu anul scolar 2015-2016.

Art. 3. – Directia generala invatamant preuniversitar, Directia generala management si retea scolara, Directia pentru invatamant in limbile minoritatilor, inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, conducerile unitatilor de invatamant duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 4. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul educatiei si cercetarii stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu

Bucuresti, 14 septembrie 2015.
Nr. 5.232.

 

DESCARCA ORDINUL INTEGRAL ordin religie25092015-Nr. 9644 – 2015

Detalii la adresa http://www.edu.ro/index.php/articles/23550

_________________________________________________________________________

 

…din intelepti…

Monologul lui Dumnezeu

„Te-am privit când te-ai trezit dimineață. Am așteptat să-mi spui două-trei cuvinte, mulțumindu-Mi pentru toate câte ți s-au întâmplat, cerând părerea Mea pentru toate câte plănuiești să le faci astăzi. Am observat că erai foarte ocupat, căutând să afli hainele potrivite pentru a merge la munca ta.

Am nădăjduit să găsești câteva clipe, ca să-Mi spui Bună ziua! , dar iarăși erai foarte ocupat. Ca să vezi că sunt lângă tine, am făcut pentru tine cerul cu multe culori și ciripitul păsărilor. Ce păcat însă că nu ai observat nici măcar prezența Mea! Te priveam cum plecai grăbit la munca ta și din nou am așteptat. Cred că din cauza muncii tale nu ai avut timp nici atunci să-Mi spui două cuvinte. Pe când te întorceai de la muncă, am văzut oboseala ta și ți-am trimis o ploaie măruntă, ca să alunge de la tine presiunea zilei. Am crezut că făcându-ți acest dar, îți vei aminti de Mine. Ca răsplată însă M-ai înjurat supărat. Îmi doream atât de mult să-Mi vorbești…

Negreșit, ziua nu era încă terminată… Apoi ai deschis televizorul și în timp ce tu urmăreai emisiunea ta preferată, Eu așteptam. Apoi ai cinat cu cei apropiați ai tăi și pentru încă o dată nu ți-ai adus aminte de Mine. Văzându-te atât de obosit, am înțeles tăcerea ta și am stins strălucirea soarelui, ca să te odihnești, dar nu te-am lăsat în întuneric total. Am lăsat aprinse de veghe pentru tine mulțime de stele. Erau atât de frumoase… Păcat însă că nu le-ai observat… Dar nu-i nimic… Oare, chiar nu înțelegi că Eu sunt aici pentru tine? Am mai multă răbdare decât poți să-ți închipuiești. Vreau să-ți arăt aceasta, ca și tu la rândul tău să o arăți celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult, încât te voi aștepta până la sfârșit. Acum din clipă în clipă te vei trezi din nou. Nu-Mi rămâne decât să te iubesc și să nădăjduiesc că măcar astăzi Îmi vei dărui puțin timp din timpul tău”.

Din cartea Ascultă-Mă!, ce va apărea în curând la Editura Evanghelismos.

 

Ce ne va întreba Dumnezeu?

1.    Dumnezeu nu ne va întreba ce marcă de mașină am condus, ci ne va întreba câți oameni am dus cu mașina noastră, când nu aveau mijloc de transport pentru a se deplasa.
2.    Dumnezeu nu ne va întreba câți metri pătrați a avut casa noastră, ci ne va întreba câți oameni am găzduit în ea.
3.    Dumnezeu nu ne va întreba despre hainele de firmă și scumpe pe care le-am avut în dulapuri, ci câți săraci am îmbrăcat.
4.    Dumnezeu nu ne va întreba cât de mare salariu am avut, ci ne va întreba dacă nu am făcut compromisuri ca să-l dobândim.
5.    Dumnezeu nu ne va întreba de titlul și valoarea profesiei noastre, ci ne va întreba dacă am săvârșit-o cu cinste și luare-aminte.
6.    Dumnezeu nu ne va întreba câți prieteni am avut, ci ne va întreba cu câți oameni am fost prieteni.
7.    Dumnezeu nu ne va întreba în ce cartier am locuit, ci ne va întreba cum ne-am purtat cu cei din cartier.
8.    Dumnezeu nu ne va întreba de culoarea pielii noastre, ci ne va întreba de conținutul inimii noastre.
9.    Dumnezeu nu ne va întreba în câte locuri din lume am călătorit și ne-am distrat, ci ne va întreba dacă am cercetat locuri sărace și dacă am oferit ajutorul nostru.
10.    Dumnezeu nu ne va întreba dacă am fost renumiți și puternici, ci ne va întreba dacă am fost smeriți și dacă am iertat pe aproapele nostru.