” La Multi Ani de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ! “

by Tuvichi Marius | 08/11/2013 10:18


Sfintii Mihail si Gavril se sarbatoresc in fiecare an pe data de 8 noiembrie, iar peste 1321000 de romani le poarta numele.Sf Arh Mihail si Gavriil

In limba ebraica, numele “Gavril” inseamna “Dumnezeu este puterea mea”, iar numele “Mihail” inseamna “cel care este asemenea lui Dumnezeu”. Acestia sunt considerati cei mai importanti arhangheli in cultul bisericesc.

Numele derivate din numele Mihail sunt: Mihai, Mihaela, Mihaiela, Michi, Misa, Mihaita, Misu, Mihnea, Mihaila, Mihalache, Mihalcea sau Mihu. Numele derivate din numele Gavril sunt: Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabita, Gavriil, Gavrila.

Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt descrisi ca fiind conducatori ai cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol de biruinta. De asemenea, se considera ca arhanghelii sunt calauze ale sufletelor in drumul spre Rai.

Praznuirea Arhanghelilor Mihail si Gavril se face deoarece, in traditia populara, se spune ca vor asista la judecata de apoi si ca au puterea de a curata constiinta omului de pacate.

” La multi ani, de Sfintii Mihail si Gavril! Sa aveti parte de multa sanatate, bucurii si impliniri cat cuprinde si sa va bucurati de aceasta zi frumoasa mereu ! “


Endnotes:
  1. Tweet: https://twitter.com/share

Source URL: http://scldr.ro/la-multi-ani-de-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril/