Printeaza pagina / articolul

Concurs judeţean – Micii sanitari pricepuţi

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara in scolile din Romania. Este un program cu o traditie de aproape o jumatate de secol.

Concursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor.

Primul ajutor reprezinta o serie de tehnici medicale simple pentru salvarea vietii unui om in situatii de urgenta medicala, inainte de interventia personalului calificat .

Concursul se adreseaza copiilor si tinerilor si vizeaza atingerea urmatoarelor obiective:
– insusirea cunostintelor de baza si a deprinderilor practice pentru acordarea corecta a primului ajutor si a celor de prevenire a accidentelor;
– pastrarea si imbunatatirea sanatatii fizice si morale;
– promovarea ocrotirii mediului inconjurator;
– dezvoltarea sentimentului solidaritatii umane fata de cei aflati in suferinta si a respectului fata de persoanele in varsta;
– insusirea cunostintelor de baza despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, despre istoria Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii. (descarca adresa ISJ Neamt  Micii_sanitari_priceputi ).