Printeaza pagina / articolul

Introducerea securităţii și sănătăţii în învățământ: Resurse pentru învățători

Conform adresei ISJ Neamt Nr._11777  va prezentam de pe site-ul http://www.napofilm.net/ro/napo-for-teachers urmatoarele informatii pentru invatatori ce se pot accesa de la adresa mentionata anterior.

Cu ajutorul popularului personajul Napo, Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă (EU-OSHA) a creat, alături de consorțiul Napo, o serie de instrumente didactice privind securitatea și sănătatea în muncă (SSM) pentru învățători, cu scopul de a prezenta copiilor din clasele primare teme de sănătate și securitate, într-un mod educativ, dar distractiv și plin de imaginație, cu ajutorul filmuleţelor cu Napo și al unor activități creative.

Fiecare pachet de studiu prezintă mesajele principale și obiectivele didactice, sugerând învățătorilor idei detaliate de activități și punându-le la dispoziție toate resursele necesare, alături de un model de plan de lecție care poate fi inclus cu ușurință într-o lecție obișnuită de 40 de minute.

Pachetele de resurse oferă sugestii de planuri de lecție menite să învețe copiii cu vârste cuprinse între șapte și unsprezece ani despre importanța securității și a sănătății în muncă. Seturile de instrumente didactice informative cuprind instrucțiuni complete, sugestii de activități și resurse care pot fi descărcate, oferind învățătorilor și educatorilor sprijin și orientare pentru includerea mesajelor referitoare la SSM în programa existentă. Lecțiile sunt flexibile și concepute astfel încât să corespundă materiilor curente, să le consolideze și să ajute la predarea lor. Acestea sunt:

  • educație personală, socială și sanitară (Personal, Health and Social Education – PHSE);
  • științe;
  • siguranță rutieră;
  • limbi străine;
  • artă.

continuarea la adresa http://www.napofilm.net/ro/napo-for-teachers