Printeaza pagina / articolul

„Liturghie după Liturghie“ la parohia Izvoare

Sâmbătă, 8 martie 2014, în parohia Izvoare din Protopopiatul Piatra Neamţ a fost organizată o procesiune cu sfinte icoane, la care au participat şi elevi de la şcoala nr. 2 din localitate. Cu prilejul acestei manifestări, în parohia nemţeană a fost iniţiat proiectul „Liturghie după Liturghie“, parte a concursului naţional „Sfânta Euharistie, lumina vieţii creştine“.parohia-izvoare_procesiune-6

Sâmbătă, în ajunul Duminicii Ortodoxiei, în parohia Izvoare din Protopopiatul Piatra Neamţ a fost organizată o procesiune cu sfinte icoane, urmată de slujba Vecerniei. Părintele paroh Romeo Leonte şi părintele Bogdan Hotea de la parohia Homiceni au fost însoţiţi la procesiune de copiii din grupa de cateheză şi de un grup de enoriaşi pe traseul care o să devină de acum înainte tradiţie în parohia nemţeană. Iniţiativa aducerii copiilor la procesiune a făcut parte din parteneriatul „Hristos în viaţa copiilor“, desfăşurat între parohia Izvoare şi Şcoala Nr. 2 Izvoare, îndrumători fiind profesorul de religie Sorin Amariei Cosma şi părintele Romeo Leonte.

Mai mult decât atât, cu acest prilej, parohia Izvoare a iniţiat şi proiectul „Liturghie după Liturghie“ , parte a concursului naţional „Sfânta Euharistie, lumina vieţii creştine“. Obiectivul principal al noului program îl reprezintă conştientizarea importanţei Sfintelor Taine ale Spovedaniei şi Euharistiei la nivel parohial, grupul ţintă fiind constituit din 100 de persoane nevoiaşe sau aflate în suferinţă din parohia Izvoare. Părintele Leonte este susţinut în noua activitate de cei 20 copii din grupa de cateheză, iar ajutoarele financiare şi materiale îi sunt oferite de enoriaşi.

„Activitatea noastră este parte din viaţa enoriaşilor noştri. Suntem dornici sa fim prezenţi prin fiecare acţiune în creşterea duhovnicească a fiecăruia dintre noi. Cateheza parohială, taberele de creaţie pe care le organizăm în fiecare an, proiectele filantropice şi parteneriatele educaţionale sunt o motivaţie pentru noi în împlinirea Cuvântului Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ne bucurăm de sprijinul domnului profesor Sorin Amariei Cosma şi al enoriaşilor noştri şi nădăjduim să aducem alinare la cât mai multe persoane suferinde şi să apropiem mai mulţi credincioşi de Sfântul Potir“, ne-a declarat pr. Romeo Leonte.

Parohia Izvoare este implicată şi în alte proiecte filantropice din mai multe instituţii cu caracter social, ultima activitate fiind desfăşurată în Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ. (Pr. Ştefan Zaharia)

articol preluat de la http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/liturghie-dupa-liturghie-la-parohia-izvoare