Printeaza pagina / articolul

Naşterea Domnului

În noaptea asta tainică şi sfântă
La noi iubirea Domnului a coborât,
În ceruri îngerii în cor îi cântă
Şi-o stea strălucitoare a răsărit.

Născut în grajd, chiar într-o iesle
Domnul Iisus Hristos azi s-a născut:
Un prunc umil ce mântuirea noastră este,
E Dumnezeu ce pe pământ a coborât.

 

Zămâslit din duh în corp de muritor,
El a venit ca planul Tatălui s-ă împlinească,
Ca mai apoi să fie-a lumii salvator
Şi împărăţia Tatălui s-o întărească.

 

El s-a născut, cadoul cel mai minunat,
Cel aşteptat şi profeţit de scripte.
Domn din Dumnezeu adevărat
S-a întrupat răul cu binele să-nfrunte.

 

El s-a născut şi-n beznă-ntunecată
Mesia-Lumina Lumii a răsărit;
El, Prinţul Păcii, Mântuirea aşteptată,
Mielul Blind astăzi la noi a venit!

“Nasteti-L mereu pe Hristos in inimile voastre”

Cum am mai spus, dupa mine, Nasterea Domnului este cel mai mare eveniment al crestinatatii: caci Dumnezeu s-a coborat in trup omenesc spre a mantui omenirea. Iisus Hristos ne-a incredintat ca suntem vesnici, nu in materie, ci in duh. Si ca sufletele noastre au portile Raiului deschise, doar sa ne ostenim sa ajungem pana la ele.

Prin post, rugaciune, nevointa, fapta buna… Dragii mei, nu e putin lucru sa ai sentimentul vesniciei in tine… Cati insa mai constientizeaza aceasta? Daca am fi convinsi si constienti permanent ca suntem vesnici si ca prin faptele noastre ne hotaram locul in vesnicie – ori in chinurile iadului, ori in dulceata Raiului, adica in unirea deplina cu Dumnezeu -, atunci am fi mult mai chibzuiti. Nu poti fura, omori, uri, daca stii ca prin aceasta viata ta de dupa pragul mortii va fi numai lacrima si suferinta. Si nici nu te poti teme de moarte daca stii ca aceasta nu este decat adormirea trupului, pentru intoarcerea sufletului in Sanurile Domnului. Omul crestin stie ca trebuie sa faca doar ceea ce-l mantuieste, dar face si altele, care-l osandesc.
Va dati seama ce-ar fi fost lumea fara Hristos? Bucurati-va ca S-a nascut si nasteti-L mereu in inimile voastre. Cu El putem totul, fara Hristos nu putem nimic. Repetati-va asta intreaga viata si veti gresi mai putin, nu va veti mai teme si veti putea birui.
Traiti pe Hristos in orice moment. Mai inainte de toate sa dati slava milostivirii si bunatatii celei negraite a Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Preacuratei si Preasfintei Fecioare Maria, care a slujit la Nasterea Lui, ca ne-a invrednicit pe toti sa mai ajungem inca o data Nasterea Domnului si sa praznuim innoirea neamului omenesc, prin taina venirii cea in trup a lui Dumnezeu Cuvantul. Amin!

Pr. Iustin Parvu,
staretul Manastirii “Petru Voda” – Neamt

Fie ca minunea Nasterii Domnului sa ne gaseasca mai buni, mai blanzi si mai frumosi, iar noi va uram la ceas de sarbatoare sanatate, fericire si numai bucurii!