Printeaza pagina / articolul

Gradinita cu program prelungit din comunaDumbrava Rosie, Neamt ofera copiilor dumneavoastra conditii deosebite dupa cum puteti vedea si din clipul urmator.

Inteligenta emotionala si sociala este la fel de importanta ca si inteligenta intelectuala. Abordarea noastra integrativa ofera cunostintele si valorile necesare pentru dezvoltarea motivatiei copiilor si pentru a le permite acestora sa devina independenti in procesul de invatare astfel incat sa fie capabili sa reuseasca in viata prin adaptabilitate, creativitate, echilibru emotional si gandire critica.
Clãdirea este foarte bine întreţinută, are toate facilităţile şi amenajările necesare atât pentru activitatea instructiv-educativă cât şi pentru servirea mesei şi somnul copiilor. Sălile de grupă sunt mari (72 mp), luminoase, amenajate pe centre de activitate, cu mobilier adaptat la înălţimea copiilor. Fiecare centru de activitate are dotarea necesară cu jocuri, jucării, rechizite, materiale specifice. Fiecare clasă dispune de cel puţin un calculator şi de softuri educaţionale specifice nivelului preşcolar. Spaţiul exterior este organizat într-o curte mare de jocă.

Grădiniţa este o a doua casă şi familie pentru că aici copiii petreczilnic între 4 şi 8 ore. De aceea personalul unităţii s-a străduit ca în afara unei educaţii de calitate să creeze un mediu ambiant stimulativ, plăcut, armonios în care copii să se simtă bine şi în siguranţă. Proiectele în care s-a implicat până acum grădiniţa şi care s-au realizat prin sponsorizări şi prin sprijinul financiar al Consiliului Local al comunei Dumbrava Rosie, au fost cele care au vizat clasele, mediul în care copilul îşi petrece cea  mai mare parte a timpului.

Scopul personalului Gradinitei cu program prelungit Dumbrava Rosie, Neamt şi a tuturor colaboratorilor şi factorilor implicaţi, este de a oferi copiilor preşcolari condiţii la nivel european, pentru a le asigura  pregatirea necesară în vederea integrării cu succes în învăţământul şcolar.