Printeaza pagina / articolul

PLANUL DE DESFĂŞURARE AL EXERCIŢIULUI CU TEMA:

„Activitatea personalului didactic şi a elevilor din judeţul Neamţ pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur”

– DATA: 26.02.2016, începând cu ora 09:45 –

Descarca documentele exercitiului:

  1. Nr._1673_-_23.02.2016
  2. Nr._1673_-_Anexa_evaluare_exercitiu_SU
  3. Nr._1673_-_Conceptia_exercitiului_SU

Vineri, 26 februarie, în toate unităţile şcolare din judeţul Neamţ va avea loc un exerciţiu în care va fi simulat un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter.

Potrivit scenariului, seismul are o durată de 20 de secunde şi se manifestă în zona de NE a Moldovei cu intensităţi de 6,8 – 7,2 pe scara MSK.isu-neamt

În judeţul Neamţ, efectele cutremurului sunt avarierea unor clădiri, a reţelelor electrice de gaze naturale şi de telefonie. Exerciţiul va începe la ora 09:45, cu semnalul sonor „Alarmă la dezastre” (cinci sunete cu durata de 16 secunde, la intervale de 10 secunde). Activităţile de adăpostire şi de evacuare a elevilor din unităţile de învăţământ şi angajaţilor din clădirile operatorilor economici, precum şi măsurile luate pentru organizarea salvării unor posibile persoane surprinse vor fi supravegheate de cadrele unităţii şi de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor teritorial-administrative.

După încheierea exerciţiului de comportare pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ îi aşteaptă pe elevi şi preşcolari la sediile Detaşamentelor de Pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ, între orele 11:00 şi 15:00. Aici, cei care vor vizita unitatea, vor afla sau îşi vor reaminti cum să se comporte în cazul în care sunt surprinşi de inundaţii, de un incendiu, sau au descoperit elemente de muniţie, pentru a se salva/ a nu se pune în pericol, şi unele măsuri de prim ajutor de bază, pentru a-i ajuta pe ceilalţi. De asemenea, elevii vor putea îmbrăca un costum de protecţie şi vor putea refula apă din autospecialele unităţii. Pentru cei mici, cadrele Inspecţiei de Prevenire au pregătit filme educative legate de folosirea numărului unic de urgenţă „112”, iar cei mai mari vor avea ocazia să stingă un incendiu, folosind un stingător, sub atenta supraveghere a militarilor.