Printeaza pagina / articolul

Rugby feminin / Începând de ieri, Venus Temad are noi sportive convocate sub tricolor

Începând de ieri şi până vineri inclusiv, şase dintre componentele lotului de jucătoare ale grupării nemţene de rugby Venus Temad au fost cooptate sub tricolor. Diana Aparaschivei (Roznov), Ioana Tătaru (Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dumbrava Rosie, Neamt), Andreea Petraru (Zăneşti), Petronela Ioniţă (Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dumbrava Rosie, Neamt), Andra Manea (Ruseni) şi Diana Salavastru (Zăneşti) au fost cooptate pentru participarea în cadrul unui stagiu de pregătire la nivelul lotului naţional de junioare. Categoria respectivă include jucătoarele din grupa Under 14 şi chiar mai mici. Profesorul Eusebiu Popa, cel care le-a descoperit şi format pe tinerele jucătoare în campania de selecţie la formaţia Venus Temad este antrenorul care le-a deplasat pe cele şase jucătoare la Bârlad, pentru acţiunea lotului reprezentativ de junioare. Claudiu Dumitru şi Gabriela Lepciuc sunt antrenorii desemnaţi de Federaţia Română de Rugby să se ocupe de pregătirea tinerelor jucătoare la lotul naţional de junioare U14. Joi, rugbistele de la Venus Temad vor fi angrenate şi în cadrul unui turneu internaţional de pregătire, la Bârlad, în componenţa echipei tricolore, alături de reprezentativele similare ale Republicii Moldova şi Ucrainei, dar la o categorie superioară de vârstă, Under 18.

Cooptarea celor şase tinere jucătoare în cadrul lotului naţional de junioare al României semnifică o nouă mare realizare pentru profesorul Eusebiu Popa. „Ultimele promovări ale fetelor vin ca o răsplată a muncii pe care o depun în antrenamente. Au dat dovadă de disciplină, seriozitate, dorinţă de afirmare, ceea ce înseamnă spiritul unei echipe. Sunt jucătoare care au toate calităţile necesare participării la jocurile de rugby în 7“, declara antrenorul de la Venus Temad. la bârlad, cele şase jucătoare selectate în lotul naţional de junioare U-14 s-au întâlnit cu Loredana Juncanariu, o fostă elevă de-a profesorului Eusebiu Popa. Originară din Oglinzi (Târgu-Neamţ), Loredana activează acum la CSM Paşcani, iar de ieri a devenit componentă în lotul tricolor U18.

Doar Diana Aparaschivei are experienţă de un an

Miercuri şi joi, antrenorul sportivelor de la Venus Temad se va întoarce la Bârlad pentru a-şi urmări elevele în tricoul tricolor. „Pentru un viitor strălucit al lor, îmi doresc să facă o figură frumoasă“. Exceptând-o pe Diana Aparaschivei, care are deja experienţa unui an de pregătire la rugby, restul jucătoarelor selectate la lotul naţional de junioare practică sportul cu balonul oval abia din luna iunie. „Mulţumesc părinţilor, profesorilor de educaţie fizică şi directorilor din şcoli pentru sprijin şi încrederea acordată“, a mai spus profesorul Popa.

Girate de Gabriela Surmei-Bălan la „Cupa RIFIL-Trofeul Cetăţii“

Înaintea promovării lor în cadrul lotului naţional de junioare U-14, cele şase jucătoare nemţene de rugby au participat în cadrul ediţiei din acest an a „Cupei RIFIL“, un turneu de mini-rugby desfăşurat la Târgu-Neamţ şi înscris în cadrul „Trofeului Cetăţii“.  Acolo, sportivele nemţene au fost urmărite şi remarcate de Gabriela Bălan-Surmei, director de dezvoltare la departamentul rugby feminin, în cadrul federaţiei de specialitate.

Antrenorul Eusebiu Popa îşi va continua de la 15 septembrie acţiunile de selecţie pentru completarea lotului echipei Venus Temad, formaţie pe care în 2017 o va alinia la startul altui turneu internaţional, în străinătate. Zona Roznov – Dumbrava Roşie, Zăneşti şi Ruseni asigură „scheletul“ formaţiei nemţene de rugby pentru întrecerea Campionatului Naţional de juniori mici (U-14): Rebeca Loghin-Beatrice MăcrineanuGabriela FocşăneanuDaria Ioniţă.

(sursa http://realitateamedia.ro/rugby-feminin-incepand-de-ieri-venus-temad-are-noi-sportive-convocate-sub-tricolor/ )