Structura anului școlar 2024-2025

Calendarul anului școlar 2024-2025, publicat în Monitorul Oficial. Cursurile încep pe 9 septembrie și se încheie pe 20 iunie

Elevii și copiii de grădiniță vor începe anul școlar viitor pe 9 septembrie, potrivit structurii anului școlar, document publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.694 din 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.

Conform ordinului, Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 9 septembrie 2024—30 mai 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Cele două programe se planifică în module diferite.

Citeste mai mult

Programul „Săptămâna verde”

Programul „Săptămâna verde” este un program național, în acord cu prevederile raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administrației Prezidențiale, ale Strategiei naționale privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030 și ale Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Citeste mai mult

Naşterea Domnului Iisus Hristos. Momentul în care Cerul se uneşte cu Pământul

Descarca articol ca PDF Printeaza pagina / articolulNaşterea Domnului Iisus Hristos. Momentul în care Cerul se uneşte cu Pământul Naşterea Domnului sau Crăciunul este marea sărbătoarea a creştinătăţii, momentul în care Fiul lui Dumnezeu împlineşte profeţiile Vechiului Testament şi se întrupează. Sărbătorită pe 25 decembrie, Naşterea Domnului Iisus Hristos într-o iesle din Betleem este un…

Citeste mai mult

1 Decembrie 1918-Ziua Națională a României

1 Decembrie 1918-Ziua Națională a României
Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României. Această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria țării noastre, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate.

Citeste mai mult