Printeaza pagina / articolul

14 școli și licee din Neamț vor folosi cataloage electronice în anul școlar 2022-2023

14 școli și licee din județul Neamț vor utiliza în anul școlar 2022-2023 cataloage electronice a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

În anul școlar 2022 – 2023, 742 de unități de învățământ la nivel național au decis să renunțe la catalogul clasic, în format fizic.

Numărul școlilor este aproape triplu față de cel din anul școlar precedent, când 248 de unități de învățământ fuseseră alese în acest program pilot.

La nivelul județului Neamț, în anul școlar 2021-2022 două licee din municipiul Piatra-Neamț au făcut parte din programul pilot al Ministerului Educației privind implementarea catalogului electronic. (vezi articol AICI)

Pentru anul școlar ce urmează, 2022-2023, un număr de 14 școli vor implementa catalogul electronic:

 1. PIATRA NEAMȚ – COLEGIUL NAȚIONAL ”CALISTRAT HOGAȘ”
 2. PIATRA NEAMȚ – COLEGIUL NAȚIONAL ”GHEORGHE ASACHI”
 3. PIATRA NEAMȚ – COLEGIUL NAȚIONAL ”PETRU RAREȘ”
 4. PIATRA NEAMȚ – COLEGIUL TEHNOLOGIC ”SPIRU HARET”
 5. PIATRA NEAMȚ – COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ
 6. PIATRA NEAMȚ – LICEUL ECONOMIC „ALEXANDRU IOAN CUZA”
 7. PIATRA NEAMȚ – LICEUL DE ARTĂ „VICTOR BRAUNER”
 8. ROMAN – ȘCOALA DE ARTĂ ”SERGIU CELIBIDACHE”
 9. TÂRGU NEAMȚ – LICEUL ”VASILE CONTA”
 10. DUMBRAVA ROȘIE –  ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 COMUNA DUMBRAVA ROȘIE ( https://noteincatalog.ro/ )
 11. ION CREANGĂ – ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA ION CREANGĂ
 12. SĂBĂOANI – LICEUL TEORETIC ”VASILE ALECSANDRI” SĂBĂOANI
 13. BĂLȚĂTEȘTI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA BĂLȚĂTEȘTI
 14. TAȘCA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”VASILE MITRU”

Catalogul electronic va fi accesibil parinților online, astfel că aceștia vor fi la curent în permanență cu situația școlară a copiiilor.

Performanțele școlare ale elevilor, incluzând absențele și notele vor fi încărcate pe o platformă online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și parinții.

sursa: https://www.stiri-neamt.ro/14-scoli-si-licee-din-neamt-vor-folosi-cataloage-electronice-in-anul-scolar-2022-2023/

IANUARIE 2017 – OMAGIERE MIHAI EMINESCU SI ION LUCA CARAGIALE

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”IANUARIE 2017 – OMAGIERE MIHAI EMINESCU SI ION LUCA CARAGIALE”]


PROIECTUL INTERNATIONAL ARMONII ROMÂNO – FRANCEZE ÎN CONCERT

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, în colaborare cu Şcoala nr. 1 din Dumbrava Roşie, iniţiator al proiectului „Armonii româno – franceze”, au ajuns la faza finală a acestui demers cultural cu deschidere europeană.
Amintim că între 6 şi 13 aprilie, judeţul Neamţ a fost gazdă ospitalieră unui grup de artişti sosiţi din Franţa, „Ensemble á Plecteres des Hauts de Seine”, aparţinând Primăriei din Courbevoie. Acest Ansamblu a susţinut un curs de master class, beneficiarii principali fiind elevii interesaţi de muzica de mandolină de la Şcoala din comuna Dumbrava Roşie (director Marius Tuvichi), acolo unde, sub îndrumarea profesoarei Lucreţia Stroici, activează o formaţie de mandoline.
Proiectul „Armonii româno – franceze”, la realizarea căruia au colaborat, printre alte instituţii şi Primăriile din Piatra-Neamţ şi Dumbrava Roşie, Consiliul judeţean, Teatrul Tineretului, Inspectoratul Şcolar judeţean Neamţ şi Liceul de Arte „Victor Brauner”, are ca principal eveniment artistic un concert susţinut de ansamblul francez de mandoline – Antoinette Bézault, Arnaud Sanchez, Mihai Cristescu, Raman Zeganadin, Georges Rallu, Jeane – Pierre Auger, Jules Fotso.
Evenimentul va avea loc vineri, 11 aprilie, de la ora 17.00, la sala mare a Teatrului Tineretului. Intrarea este liberă.

Poster-Armonii-romana-franceze-poza

Articol preluat de la Ziar Piatra Neamt http://www.ziarpiatraneamt.ro/armonii-romano-franceze-concert/

 

 

 

Parteneriat educational intre Scoala Gimnaziala Nr. 1 – Dumbrava Rosie si parohia Izvoare

Biroul de catehizare a tineretului din Protopopiatul Piatra Neamţ a înregistrat un nou parteneriat educaţional Şcoală-Biserică, încheiat între Şcoala Gimnazială Nr. 1 – Dumbrava Roşie şi parohia Izvoare, pentru anul educaţional 2013-2014. Iniţiativa aparţine profesorului de religie al şcolii din Dumbrava Roşie, domnul Sorin Amariei Cosma, şi părintelui Romeo Leonte, parohul de la Izvoare. O altă componentă, anume acceptul pentru acest parteneriat, a fost oferită de domnul director Marius Ţuvichi, o personalitate dedicată misiunii de dascăl şi un susţinător al proiectelor educaţionale în care elevii sunt principalii beneficiari.
Prima activitate din acest parteneriat a fost susţinută în Şcoala Gimnazială Nr. 2 – Izvoare, joi, 28 noiembrie 2013. Cu acest prilej elevii au fost familiarizaţi cu viaţa Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, şi cu activitatea Bisericii de a prezenta Ortodoxia ca mod de viaţă şi ca set de valori esenţiale pentru fiecare dintre noi. Totodată, părintele Romeo Leonte a împărţit participanţilor iconiţe şi acatiste cu Sfântul Stelian şi i-a binecuvântat pe elevi.
Vineri, 29 noiembrie 2013, elevii au susţinut în Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din parohia Izvoare referate, compuneri şi poezii dedicate Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, iar duminică, 1 decembrie 2013, copiii, alături de părinţi şi familie, au participat la Sfânta Liturghie şi au oferit credincioşilor un recital de cântece şi poezii patriotice. Până la sfârşitul anului 2013 vor fi organizate încă două activităţi în cele două locaţii ale instituţiilor partenere, cu ocazia celebrării Sfântului Nicolae şi a Naşterii Domnului.
„Mă bucură dorinţa colegilor, cadrele didactice din Şcoala Gimnazială Nr. 2 Izvoare, de a fi parte din acest proiect educaţional şi implicarea domnului director Marius Ţuvichi. După experienţa din anul şcolar trecut, de la Şcoala Gimnazială „I. Gervescu“ Săvineşti, în care parteneriatul cu parohia Conţeşti a produs câteva activităţi plăcute, care au manifestat interes atât din partea elevilor, cât şi a părinţilor, nădăjduiesc ca şi activităţile planificate la Izvoare, în şcoală şi în biserică, pentru anul şcolar 2013-2014, să îi aducă pe elevi, învăţători şi profesori mai aproape de Învăţătorul Hristos, cel mai de preţ Prieten al copiilor şi cel mai tare Sprijin al oamenilor“, a declarat prof. Sorin Amariei Cosma.
„Copiii din Izvoare au avut prilejul să participe la catehezele din cadrul proiectului «Hristos împărtăşit copiilor» şi la taberele şi acţiunile pe care le-am organizat în ultimii trei ani,  atât în parohie, cât şi în afara ei. De aproape un an, domnul profesor Sorin Amariei Cosma coordonează activităţile catehetice din parohia noastră, susţinând în fiecare vineri cateheza parohială. Ne bucurăm de sprijinul unanim al enoriaşilor în activitatea catehetică parohială şi de ajutorul lui Dumnezeu, care ne face să fim parte din vieţile copiilor care se împărtăşesc atât din potirul cu Trupul şi Sângele lui Hristos, cât şi din Cuvântul oferit spre cunoaştere la fiecare întâlnire. Acest parteneriat devine pentru noi o punte de legătură între slujirea liturgică şi jertfa pe care cadrele didactice o asumă pe altarul copilăriei fiecărui elev“, a adăugat şi pr. Romeo Leonte. (Pr. Ştefan Zaharia, coordonator al Biroului de catehizare a tineretului din Protopopiatul Piatra Neamţ)

(articol preluat de la adresa http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/parteneriat-educational-intre-scoala-gimnaziala-nr-1-dumbrava-rosie-si?fb_action_ids=10201037354678188&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210201037354678188%22%3A1375003379415009}&action_type_map={%2210201037354678188%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

 

Teatru pus in scena de “Mici artisti nemteni” la Casa de Cultura a Sindicatelor

Grupul “TAGMA” a inceput anul scolar cu o cascada de piese de teatru, una mai frumoasa ca alta. Miercuriteatru seara, la Casa de Cultura a Sidicatelor din Piatra Neamt a avut loc punerea in scena a pieselor de teatru: Rascoala povestilor (o comedie in care personajele din povesti o iau razna si cauta sa se rascoale impotriva copiilor care nu ma citesc povesti) si Evadarea jucariilor (o piesa de teatru in care jucariile unui baietel care le maltrateaza se hotarasc sa-l paraseasca; ele planuiesc o evadare). Scenariile sunt scrise de Sanziana Popescu, iar regia apartine coordonatorului proiectului Asociatei Future “Mici artisti nemteni”, Catalin Iosub. La finele lunii octombrie, tot pe scena Casei de Cultura va avea loc si a treia piesa de teatru scrisa si regizata de Catalin Iosub, Angajam zana – o parodie spunoasa in care se organizeaza un concurs pentru ocuparea unui post de zana buna.

Detalii despre proiect pe www.future.siteoficial.ro.

Piesa poate fi vizionata la adresele http://www.youtube.com/watch?v=E2FUK2CQ1LA si http://www.youtube.com/watch?v=AKizcL3HO8E

Articol preluat de pe site-ul http://www.ziarpiatraneamt.ro/teatru-pus-scena-de-mici-artisti-nemteni-la-casa-de-cultura-sindicatelor/

Mici artisti nemteni 2013

Asociatia “Future” a organizat spectacolul ce marcheaza inchiderea proiectului cultural “Mici artisti nemteni”, reamici artistilizat in perioada iunie – septembrie 2013, in parteneriat cu ISJ Neamt si Scoala Gimnaziala nr 1, Dumbrava Rosie. Spectacolul a avut loc joi, 26 septembrie, incepand cu ora 17.00, la Sala “Cupola” din cadrul Bibliotecii “G.T. Kirileanu”.

Elevii participanti la proiect sunt, in mare parte de la Scoala Gimnaziala nr. 1, comuna Dumbrava Rosie, dar si din Cut, Stefan cel Mare, Zanesti, Podoleni, Piatra Neamt.

In cadrul spectacolului s-au putut asculta recitaluri de canto, folclor si chitara folk, realizate de copiii participanti la proiect. Coordonatorul proiectului este Catalin Iosub. Tot el coordoneaza si Grupul T.A.G.M.A.. Detalii despre proiect pe http://www.scoaladevara.propiatra.ro sau pe http://www.future.siteoficial.ro

Filmul actiunii la http://www.youtube.com/watch?v=OlIC_caPdsY

Articol preluat de pe site-ul http://www.ziarpiatraneamt.ro/mici-artisti-nemteni-2013/

Copiii de la Scoala Gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie, judetul Neamt multumesc oamenilor minunati din Muntenegru

Mai multi copii de la Scoala Gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie judetul Neamt, participanti la proiectul cultural-educativ “Mici artisti nemteni”, proiect realizat de Asociatia “Future” Piatra Neamt, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si Scoala Gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie, au realizat o actiune prin care au dorit sa transmita un scoala de vara 2013 011mesaj de multumire tuturor oamenilor extraordinari din Muntenegru, care au oferit o mana de ajutor sau o picatura de sange romanilor implicati in accidentul rutier nefast din 23 iunie 2013. Copiii au realizat planse desenate sau pictate cu mesajul lor personal, pe care au tinut sa-l ofere pe calea internetului tuturor celor ce au oferit sprijin romanilor aflati la necaz. Actiunea a fost realizata de Catalin Iosub, principal coordonator al proiectului. Copiii din acest proiect beneficiaza de lectii de chitara, canto, folclor, teorie muzicala, precum si lectii de actorie, in mod gratuit. Proiectul se bucura de sprijinul Inspectoratului Judetean Neamt, care a salutat initiativa acestui proiect inca din anul 2012, cand acest proiect a primit si finantare nerambursabila din partea CJ Neamt. Anul acesta activitatile proiectului au reunit in jur de 70 de copii, majoritatea dintre ei din zona rurala din vecinatatea municipiului Piatra Neamt. Cea mai buna implicare in proiect o inregistreaza Scoala Gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie din Dumbrava Rosie. De asemeni o foarte buna colaborare se inregistreaza cu Scoala “Elena Cuza” din Piatra Neamt, care a oferit spatiul necesar desfasurarii activitatile acestui proiect. Pentru cei care doresc sa urmareasca activitatile proiectului o pot face la adresa: www.scoaladevara.propiatra.ro.

Articol preluat de pe site-ul http://propiatra.ro/, de la adresa http://propiatra.ro/copiii-din-judetul-neamt-multumesc-oamenilor-minunati-din-muntenegru

Adresa Youtube a clipului: http://www.youtube.com/watch?v=Hjic0w0wJTQ

Simfonii cromatice

Joi, în sala Cupola din cadrul Bibliotecii Judeţene Piatra Neamţ a avut loc un dublu eveniment cultural : concertul extraordinar “Simfonii cromatice” şi o expoziţie de desen a elevilor Liceului de Artă. Evenimentul a îmbinat perfect creaţiile plastice şi cele muzicale.

Proiectul educaţional intitulat „Simfonii cromatice” a început în primăvara anului 2012 în urma unui Parteneriat încheiat intre Şcoală cu cls. I – VIII Dumbrava Rosie, Liceul de Artă “Victor Brauner , Primăria comunei Dumbrava Rosie, Centrul de Plasament „Sf. Iochim şi Ana” şi Asociaţia „Sfântul Avraam. Muzica şi pictura par să fie două forme de artă atât de diferite. Totuşi, nu şi în viziunea unui artist care le practică pe amândouă cu aceeaşi dăruire. Elevii care au participat cu desene la expoziţie studiază la Liceul de Artă Victor Brauner, secţia Arta Plastică. Lucrările lor sunt o îmbinare a cunoştinţelor dobândite la orele de Educaţie Muzicală împletite cu cele de profil. Proiectul da posibilitatea motivării elevilor, în sensul că ceea ce învaţă teoretic prinde contur real în cadrul activităţilor practice, prin realizarea unui produs finit. Scopul evenimentului a fost cunoaşterea instrumentelor muzicale precum şi stimularea interesului şi entuziasmului în rândul elevilor, prin dezvoltarea creativităţii, iniţiativei şi gândirii (VEZI DETALII).

Lecţia de patriotism

Ieri, la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ a avut loc Simpozionul „Repere istorice şi morale în România de ieri şi de astăzi” în cadrul proiectului „Dezvoltarea competenţelor socio-emoţionale la elevi”, organizat de prof. de istorie Mihai Lostun şi de laboranta Olga Panainte. La activitatea ce are ca scop însuşirea de către elevi a valorilor civice sau cu alte cuvinte o adevărată lecţie de patriotism, au fost invitaţi şi partenerii proiectului, elevi de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamţ şi de la  Şcoala Dumbrava Roşie, care în partea a doua a manifestării au oferit un program artistic colegilor lor.(continuare articol in ziarul Ceahlaul …)

Primii mei paşi în lumea artei – o scoala de vara pentru copilul tau

Asociatia Future, in colaborare cu grupul “T.A.G.M.A.” si cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt, implementeaza in perioada mai-septembrie 2012 proiectul educational desfasurat pe perioada vacantei de vara “Primii mei paşi în lumea artei”.
Scopul proiectului este descoperirea, iniţierea şi stimularea talentului artistic deţinut de copii din zona ( continuare… )

 

Asociatia Future si Grupul T.A.G.M.A. va invita la evenimentul „Primul meu concert” din cadrul proiectului “Primii mei pasi in lumea artei”

Copiii din cadrul proiectului “Primii mei pasi in lumea artei” (mai-septembrie 2012) vor sustine joi, 6 septembrie, la ora 16.00, la Biblioteca Judeteana un concert in care se vor audia recitaluri de pian, canto, folclor, poezie si chitara.

Joi, 6 septembrie va avea loc festivitatea de inchidere a proiectului realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt „Primii mei pasi in lumea artei”, prilej cu care toti participantii – copii, profesori si voluntari – vor primi diplome si un premiu simbolic. Festivitatea se va desfasura in sala “Cupola” a Bibliotecii G.T. Kirileanu si va incepe la ora 16.00. Programul va contine recitaluri ale unor copii de la fiecare grupa de activitati din cadrul proiectului.

Copiii care vor sustine recitaluri sunt:

· Pian – Tataru Georgiana, Zaharia Eduard, Ciubotariu Silviu, Cazacu Bianca, Obada Octavian, Nistor Petronela
· Canto clasic – Giroveanu Andreea, Sasu Diana, Roca Iulia, Urzica Melania
· Folclor – Brem Alexandra, Ciubotariu Silviu, Andrei Ana-Maria
· Poezie – Diaconu Georgiana, Focsaneanu Gabriella,  Ciorobatca Dragos, Plagie Bianca, Macrineanu Beatrice, Tuvichi Miruna
· Chitara – Asmarandei Denisa, Nicorescu Mihaela, Ciubotariu Flavius, Grigorescu Alexandra, Mancas Alexandra, Nica Oana, Iftimia Ioana. ( continuare…)

 

“Primul meu concert”, succesul unor copii talentati si al unei echipe dedicate actului didactic

Joi, 6 septembrie, la Biblioteca G.T. Kirileanu din Piatra Neamt a avut loc festivitatea de închidere a proiectului „Primii mei paşi în lumea artei” implementat in perioada mai-septembrie 2012 de catre Asociatia Future din Piatra Neamt, cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt.
Prin acest proiect, Asociaţia Future a avut ca scop oferirea copiilor, în special a celor din mediul rural din Neamţ sau care provin din medii sociale defavorizate, a posibilităţii de a-şi descoperi si dezvolta talentul artistic şi de a beneficia de sprijinul, sfatul şi orientarea artistică a formatorilor din fiecare cerc de activitate. (continuare…)

 

Măriuca în lumea poveștilor

Vineri, 21 septembrie, la ora 17.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, Asociația „Future” și Grupul „Tinerii de Azi – Generația de mâine” (T.A.G.M.A.) au prezentat un nou spectacol de excepție din cadrul proiectului realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamt „Primii mei pași în lumea artei”. Este vorba de piesa de teatru „Măriuca în lumea poveștilor” (continuare…)