Printeaza pagina / articolul

Bine ati venit la “Scoala gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie” !

  Scoala gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie a acumulat experienţa unor rezultate remarcabile şi şi-a construit o echipă cu care să-şi extindă ambiţiosul proiect. În fiecare an ne propunem și reușim să dezvoltăm constant condiţiile de învăţare în ciclul primar şi gimnazial.

   Valorile pe care ne bizuim şi-au demonstrat deja eficienţa şi ne-au îndemnat să facem încrezători încă un pas. Credem că fiecare elev care calcă pragul şcolii noastre porneşte pe drumul descoperirii propriei personalităţi. Suntem aici pentru a-i da încredere şi îndrumare pe parcursul căutării şi găsirii de sine. Credem în principiile unei dezvoltări armonioase a copiilor.

Vrem să realizăm acest lucru printr-un program de studiu echilibrat şi flexibil, cu o largă ofertă de activităţi extracurriculare din toate domeniile – limbă şi comunicare, cunoaştere ştiinţifică, arte, tehnologii şi, nu în ultimul rând, sport. Credem în valoarea unei educaţii orientate spre excelenţă pentru reuşita în viaţă a absolvenţilor. Pentru aceasta, vrem ca şcoala noastră să însemne pentru elevi un mediu atractiv de învăţare, care să le dezvolte creativitatea şi sensibilitatea.

  Scoala gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie s-a construit plecând de la un model educaţional oferit de către una dintre cele mai performante ţări în învăţământul actual de elită. Ca atare, am armonizat curriculumul naţional cu principii şi metode didactice din Uniunea Europeana.

Misiunea scolii

Interactiunea scolii cu mediul social, cultural si economic, transformarea scolii intr-un centru de resurse educationale si de servicii oferite comunitatii.

 Viziunea scolii

Este usor sa inveti a merge. Important este incotro te indrepti. Stim ca nu toti copii sunt la fel. Noi, impreuna cu familia ta te calauzim spre reusita si implinire deoarece tu ne reprezinti !

Repere ale educatiei moderne- finalitati ale scolii
– a invata pentru a invata;
– a invata pentru a fi;
– a invata pentru a face;
– a invata pentru a trai in comunitate.

Obiective generale:
I. Asigurarea de sanse egale- sustinerea programelor sociale. Sprijinirea invatamantului rural;
II. Rationalizarea retelei scolare;
III. Organizarea educatiei timpurii;
IV. Modernizarea curriculumului si evaluarii;
V. Implementarea descentralizarii. Implicarea comunitatilor si realizarea de parteneriate;
VI. Asigurarea cu personal didactic calificat; motivarea si formarea acestuia;
VII. Introducerea noilor tehnologii in educatie si formare preuniversitara;
VII. Asigurarea calitatii in educatie si formarea profesionala preuniversitara;
IX. Stimularea invatarii pe tot parcursul vietii;
X. Dezvoltarea dimensiunilor europene si internationale a educatiei preuniversitare

Pentru reuşita proiectului nostru, ne bazăm pe o echipă de profesoride vocaţie, inovatori şi responsabili.

Pentru noi, „Scoala gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie” înseamnă mai mult decât o şcoală, înseamnă un stil de viaţă, cultivat în interiorul unei comunităţi alcătuite din profesori, elevi şi părinţi.

                     Vă invităm cu drag să vă alăturaţi acestei comunităţi!

prof. Tuvichi Marius ,

Director “Scoala gimnaziala nr.1 Dumbrava Rosie”